reede, 5. september 2014

Umbehää suvikõrvitsapirukas!

Sünnipäeva ajal tegin kutsumata külalistele parmesani-suvikõrvitsapirukat ja kuna see oli lihtsalt niiiiii hea, siis tegin täna jälle. Ja no veelgi parem tuli! Ja kuna head asja tuleb jagada, siis kopeerin selle retsepti siia kah.

********************
Parmesani-suvikõrvitsapirukas 

500 g pärmi- lehttainast
500 g suvikõrvitsat (ehk üks pikk ja sale rullkõrvits)
2 küüslauguküünt oliiviõli soola ja musta pipart
150 g maitsestamata toorjuustu
75 - 100 g riivitud parmesani

Valmistamine:
Lõika suvikõrvits köögimandoliini abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.

 Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.

 Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.

 Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.

Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.

Allikas: Nami-Nami retseptikogu

*******************
Mina panin 200gr toorjuustu, sest tundus narr 50 grammi karpi jätta. Ja suvikõrvitsa lõikusin käsitsi, mul lihtsalt pole sellist lõikurit, millega saaks õhukesi viile teha. Esimesel katsel panin ühe kihi suvikõrvitsat nagu retseptis kirjas, aga teine kord panin kahekordse kihi (ehk peaaegu terve suvikõrvitsa) ja tuli mitu korda maitsvam. Suvikõrvitsa maitset sisuliselt tunda ei jää, aga mahlasust annab kõvasti juurde. Isegi mu kallis abikaasa sõi ja kiitis, nii et peab ikka hea kraam olema, onju. :)

Kommentaare ei ole: